UA-159371948-1

mijnlightningnode

Hello world!

Vandaag, 21 februari 2020, is mijnlightningnode.nl live gegaan. Een website gericht op Nederlandstalige lightninggebruikers. In deze eerste post het antwoord op enkele vragen die je mogelijk hebt.

Wat kan ik met mijnlightningnode?

Als je net een lightningnode hebt, ondek je al snel dat het verkrijgen van inkomende connecties nog lastig is. Uitgaande kanalen kun je zelf openen, maar de juiste inkomende kanalen is moeilijker. Via deze site kun je een inkomend kanaal krijgen met mijnlightningnode. Vul het formulier van de homepage in en vanuit mijnlightningnode.nl krijg je een kanaal. Zonder fees, zonder moeite. 

Wat gebeurt er gegevens die ik achterlaat? 

Dat is simpel: niets. De gegevens die je achterlaat zijn allemaal publiek bekend (bv. via 1ml.com) en op deze site sla ik verder niets op. 

Waarom is de site in het Nederlands?

Het lightningnetwerk is nog klein en daarom maakt locatie uit. Het idee van lightning is dat een betaling via meerdere nodes loopt. Maar er zijn nog niet zoveel nodes. Het aangaan van een connectie met bijvoorbeeld willekeurige node in Japan, geeft je waarschijnlijk geen bruikbare betalingsroute. Tenzij degene met wie je satoshis wilt uitwisselen ook een (indirecte) connectie heeft met die node. Zolang het netwerk nog klein is, kun je lokale betalingen vergemakkelijken door een lokaal lightningnetwerk op te bouwen. Daar wil ik aan bijdragen.

Kan mijn node ook gepromoot worden op deze site?

Ja, dat kan. Gratis en zonder verplichtingen. Alleen, de website is nog lang niet af. Daarom heb ik voorlopig alleen mijnlightningnode.nl op de site gezet. Dus nog even geduld, de mogelijkheid komt vanzelf. Kun je niet wachten? Stuur een mailtje naar hello@mijnlightingnode.nl, misschien kan ik in de tussentijd handmatig een pagina voor je aanmaken. (Let op: ik help je graag, maar beloof niets. Ik doe dit in m’n spaarzame vrije tijd, dus als ik er geen tijd voor heb moet je helaas nog even wachten).

Ik heb een andere vraag

Dat kan, je kunt me bereiken via hello@mijnlightningnode.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *